Wanneer heb je een aggregaat nodig?

Een aggregaat huur je wanneer er tijdelijk stroom nodig is op een locatie waar geen netstroom aanwezig is. De verbrandingsmotor in het aggregaat wekt met behulp van benzine of diesel elektriciteit op. Zo beschikt u over een compacte mobiele stroomvoorziening die op elke plek in te zetten is.

Onverwachte stroomstoring

Bij een stroomstoring komt u onverwacht zonder elektriciteit te zitten. Vaak heeft u geen idee hoe lang de stroomstoring aanhoudt. Zit u enkele uren zonder elektriciteit, of kan de storing de gehele dag en nacht duren? Met een aggregaat achter de hand als noodstroomvoorziening heeft u in no-time weer elektriciteit. Erg fijn voor particuliere huishoudens en van groot zakelijk belang voor ondernemingen die op allerlei manieren afhankelijk zijn van stroom. 

Geplande werkzaamheden aan het stroomnet

Heeft u weleens een brief van ontvangen van uw energie netbeheerder (bijvoorbeeld Liander) met een aankondiging van werkzaamheden aan het stroomnet? Vaak ligt de stroomvoorziening er enige tijd uit zodra onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Op dat moment heeft u geen verlichting, u kunt geen elektrische apparaten gebruiken, uw koelkast en vrieskist ontdooien, uw verwarming valt uit en de internetaansluiting valt weg. Voor sommigen is zo’n situatie niet alleen lastig, maar ook schadelijk. Als u voor uw werk afhankelijk bent van de internetverbinding, als u bepaalde producten koel moet kunnen houden, of als u niet zelf of met de kinderen in het donker wilt zitten. Een aggregaat huren is dan een goede oplossing gedurende de werkzaamheden aan het net.

Feest organiseren of evenement organiseren

Organiseert u een familiefeest, buurtfeest, bruiloft of een evenement waarbij lichttechniek, geluid en extra koeling worden ingezet? Dan kunt u niet zomaar alle stekkers in uw bestaande stopcontacten steken voor voldoende stroom. Uw stroomnet kan dan snel overbelast raken. Een mobiele generator huren is dan de beste oplossing. Bovendien heeft u zo ook toegang tot elektriciteit op plekken waar dat normaalgesproken niet aanwezig is, zoals in de tuin, op het terras of op een plein.

Continue noodstroomvoorziening voor bedrijven

Heeft u een bedrijf waar u het zich niet kunt permitteren om zonder stroom te komen zitten? Dan is een permanente noodstroomvoorziening aan te raden. U kunt een generator kopen en deze plaatsen als vaste binneninstallatie of buiteninstallatie. Een dergelijke stroomvoorziening is noodzakelijk voor ziekenhuizen, serverparken, telecombedrijven en andere grote ondernemingen. Maar ook MKB-bedrijven die bereikbaar moeten zijn voor hun klanten, callcenters, winkels met pinapparaten, een café dat zijn drankjes koel moet houden of een restaurant waar de spullen in de koelkast of vrieskist niet mogen bederven, kunnen een stroom generator als back-up goed gebruiken.

Vraag een offerte aan