Wat is een aggregaat?

Een aggregaat is een generator die elektriciteit produceert. Door middel van een verbrandingsmotor wordt fossiele brandstof (benzine of diesel) omgezet in stroom. De werking van een aggregaat is te vergelijken met de motor van een auto.

Wanneer gebruikt u een aggregaat?

Aggregaten worden gebruikt op het moment dat er geen of niet voldoende elektrisch vermogen beschikbaar is. Stelt u zich voor dat u bijvoorbeeld een evenement organiseert op een terrein waar licht, geluid of koeling nodig is zonder dat er een adequate aansluiting op het lichtnet voorhanden is. Maar ook op plaatsen waar een continue beschikbaarheid van energie een vereiste is, zoals in ziekenhuizen. In beide gevallen is een aggregaat onmisbaar om de situatie van stroom te voorzien.

Stroomstoring en calamiteiten

Andere omstandigheden waarin een stroomgenerator handig is, zijn stroomstoringen of als back-up om goed te kunnen anticiperen op calamiteiten. Bij stroomuitval of netspanningsuitval moet u toch snel kunnen beschikken over elektriciteit? Met een aggregaat kunt u heel gemakkelijk zelf elektriciteit opwekken.

Noodaggregaat en gewone aggregaat

De ‘noodaggregaat’ of ‘noodgenerator’ werkt op diesel en schakelt automatisch aan wanneer de elektriciteit uitvalt. Een noodaggregaat heeft veel vermogen en schakelt zichzelf weer uit zodra er opnieuw elektriciteit is via het net. Daarnaast zijn er ook ‘gewone aggregaten’ of generatoren. Deze werken op benzine of diesel en kunt u zelf handmatig opstarten.

Goed voorbereid

Indien u altijd voorbereid wilt zijn op calamiteiten, kunt u een aggregaat kopen zodat u deze in huis heeft zodra zich een stroomstoring voordoet. Een aggregaat huren is natuurlijk ook een goede oplossing.

Aggregaat huren?

Een aggregaat huren is de meest eenvoudige manier om stroom te realiseren op plekken waar het normaal gesproken niet is. Om tijdens uw evenement zeker te zijn van een adequate stroomvoorziening zonder het net te zwaar te belasten. Om muziek en licht te verkrijgen in uw partytent. Of om u uit de brand te helpen bij een stroomstoring. Wat de reden ook is; neem gerust contact op met aggregaat.info en laat u informeren over de beste aggregaat voor uw stroomsituatie.

Vraag een offerte aan