Wat is een benzineaggregaat?

Een benzineaggregaat is een generator die u voorziet van elektrische stroom opgewekt door de verbranding van benzine. Benzineaggregaten zijn zodoende zeer geschikt om te gebruiken als noodstroomvoorziening of op locaties die niet aangesloten zijn op het net. Wilt u advies over uw mogelijkheden om een benzineaggregaat te huren of te kopen? Neem dan vrijblijvend contact op!

Hoe werkt een benzineaggregaat?

Zoals gezegd wordt in een benzineaggregaat stroom opgewekt door benzine te verbranden. U kunt dit proces enigszins vergelijken met de manier waarop u licht opwekt wanneer u fietst met een dynamo. Door te fietsen zorgt u ervoor dat uw wiel ronddraait en deze beweging drijft de dynamo van uw fietslamp aan. De beweging in het wiel zorgt ervoor dat elektriciteit wordt opgewekt en uw lamp licht kan geven. Ditzelfde gebeurt in een benzineaggregaat. Door verbranding van benzine ontstaat beweging en die beweging wordt omgezet in elektriciteit.

Vermogen van een benzineaggregaat

De elektriciteit die een benzineaggregaat opwekt, wordt meestal geleverd via een aansluiting voor 230 volt. Deze aggregaten zijn geschikt voor lichtere apparaten, aangezien ze doorgaans 1000 W tot 3000-6000 W stroom leveren. Het is echter ook mogelijk benzineaggregaten uit te rusten met aansluitingen voor zowel 230 volt als 400 volt. Deze aggregaten zijn geschikt voor zwaardere apparaten, zoals die veel gebruikt worden in de industrie en bouwsector. Wilt u weten welk benzineaggregaat geschikt is voor uw stroomvraag? Onze experts adviseren u graag!

Wanneer gebruikt u een benzineaggregaat?

U gebruikt een aggregaat wanneer u geen gebruik kunt maken van reguliere netstroom netstroom, of als er onvoldoende energie aanwezig voor het gebruik van elektrische apparaten in een tijdlijke opstelling. Dit kan het geval zijn wanneer u werkt op een afgelegen locatie waar geen netstroom beschikbaar is, zoals een evenemententerrein of een bouwlocatie langs de weg. U kunt in dit geval een aggregaat huren of kopen om deze zelf op te starten wanneer u begint met de werkzaamheden en weer uit te schakelen wanneer u geen stroom meer nodig heeft.

Een aggregaat biedt echter ook uitkomst in situaties waarin u afhankelijk bent van een continue stroomvoorziening. Indien u werkt in een ziekenhuis of bijvoorbeeld een bedrijf waarin gevaarlijke processen zeer nauwgezet uitgevoerd dienen te worden, levert uitval van de netstroom grote problemen op. In dat geval zorgt een aggregaat als back-upinstallatie ervoor dat dit risico wordt weggenomen. De generator schakelt automatisch aan zodra de netstroom uitvalt en verbrandt direct benzine, om de nodige noodstroom te leveren totdat de netstroom weer is ingeschakeld.

Waarom kiest u voor een benzineaggregaat?

Benzineaggregaten zijn dankzij hun diversiteit aan vermogens geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Indien gewenst is het zelfs mogelijk een aggregaat te leveren met een aansluiting voor 400 volt, waarmee een benzineaggregaat ook geschikt is voor zware apparatuur.

Een extra voordeel van een benzineaggregaat is dat deze doorgaans stiller is dan zijn tegenhanger; de dieselaggregaat. Hiermee is een benzineaggregaat meer geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld een woonwijk of een andere omgeving waarin geluidsoverlast ongewenst is.

Is een benzineaggregaat iets voor u?

Uiteraard hangt het van uw specifieke stroomvraag af welk aggregaat het meest geschikt is voor uw situatie. Daarbij spelen diverse factoren een rol, zoals wat voor soort apparaten u wilt aansluiten op het aggregaat en op welke locatie u uw aggregaat nodig heeft. Indien u vooral lichte apparaten wilt gebruiken en uw aggregaat laat draaien in een woonwijk, ligt een benzineaggregaat voor de hand. Er zijn echter diverse mogelijkheden voor elke stroomvraag, dus neem gerust contact op met onze specialisten om uw wensen en behoeften te bespreken.

Milieuvriendelijke en stille aggregaat op benzine

Bent u op zoek naar een stille aggregaat (of ‘fluisteraggregaat’) op benzine? Dan zijn de Honda inverteraggregaten een goede keuze. De handzame Honda inverteraggregaat is geschikt voor gevoelige elektronische apparatuur en beschikbaar in 1000 Watt2000 Watt3000 Watt6500 Watt en 7000 Watt. Deze gestabiliseerde en stille generatoren draaien op speciale milieuvriendelijke Aspen benzine. De milieuvriendelijke aggregaten of groene aggregaten vormen een duurzaam alternatief voor de standaard diesel- en benzine aggregaten die op de markt te vinden zijn. Ook zijn er Biodiesel aggregaten op Biodiesel welke zorgen voor groene stroom. Op verzoek kunnen deze in de regio geleverd worden waarbij een vergunning nodig is of de gemeente hier om vraagt. 

Volledig ontzorgd van A tot Z

Voor welk aggregaat u uiteindelijk ook kiest: onze experts zorgen ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw stroomvoorziening. Zij adviseren u niet alleen over de beste oplossing voor uw specifieke situatie, maar sluiten uw aggregaat ook direct op locatie aan en lossen snel elk stroomprobleem op. Vraag direct een offerte aan om te ontdekken welke oplossing het meest geschikt is voor uw stroomvraag!

Vraag een offerte aan