Bel snel  020-4976834 van 9 tot 18u Whats App: 06-11122180 of 06-54664447 Bel snel  020-4976834 (9 tot 18u) Facebook
www.aggregaat.info
Vraag offerte aan

Hoe werkt een aggregaat

Aggregaten zijn stroomopwekkers die worden gebruikt in een omgeving waar geen netstroom aanwezig is. Door middel van een verbrandingsmotor wordt fossiele brandstof omgezet in stroom.

Stroom verdelen

De werking van een aggregaat is te vergelijken met de motor van een auto. Ook een auto beschikt over een verbrandingsmotor die werkt op brandstof. In de stroomgenerator zit tevens een verdeelkast. Van hieruit kan stroom verschillende richtingen op verdeeld worden en voor diverse doeleinden worden gebruikt.

Verbrandingsmotor

De brandstof, benzine of diesel, zorgt ervoor dat er heel kleine ‘ontploffingen’ ontstaan in de motor. Dit brengt een as in beweging en deze beweging wordt weer omgezet in spanning. Ook dit ontstekingssysteem, dat gebaseerd is op de ontbranding van het gecomprimeerde gasmengsel, werkt hetzelfde in vrijwel alle denkbare verbrandingsmotoren.

Aggregaat huren en laten aansluiten

Wisselspanning

De spanning die door het aggregaat wordt opgewekt, wisselt van fase (een wisseling tussen positieve en negatieve spanning). Daarom wordt deze spanning ‘wisselspanning’ genoemd. Wisselspanning is de tegenhanger van gelijkspanning, waarbij de elektronen in één richting door de koperdraad bewegen.

Gestabiliseerde aggregaten

De meeste professionele aggregaten beschikken over de zogenoemde ‘inverter techniek’. Deze techniek zorgt ervoor dat het toerental en de frequentie constant blijven, ook als de belasting sterk wisselt. Aggregaten met deze techniek anticiperen dus goed op het stroomverbruik bij wisselende belasting. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare stroomvoorziening. Dit soort aggregaten wordt ook wel ‘gestabiliseerde aggregaten’ genoemd.

Geschikte aggregaat vinden

Voor elke situatie is er een geschikte aggregaat te vinden. Wilt u weten welke aggregaat u nodig heeft? Lees welke verschillende soorten aggregaten er zijn of vraag vrijblijvend advies aan de specialisten van Leeborent.

Visual CAPTCHA