Waar pas je een aggregaat toe?

Aggregaten worden toegepast voor zeer uiteenlopende doelen. Denk bijvoorbeeld aan stroomvoorzieningen op grote en kleine evenementen, noodstroomvoorzieningen van ziekenhuizen maar ook noodstroom voor serverparken, internetproviders en in de telecommunicatie. Maar er geldt één algemene stelregel; aggregaten worden gebruikt wanneer er op een locatie geen of onvoldoende energie beschikbaar is.

Aggregaat voor particulier gebruik

Particulieren zullen veelal een aggregaat gebruiken bij een stroomstoring, of een aggregaat huren als er een (klein) evenement wordt georganiseerd zoals een buurtfeest of familiefeest. Het kan namelijk zomaar zijn dat er op een huisinstallatie onvoldoende stroom is voor het buurtfeest. Plots heeft u meer licht, geluid of koeling nodig dan u normaalgesproken gebruikt. In dit geval is een aggregaat een goede oplossing. Vaak is een kleinere aggregaat al voldoende om net dat beetje extra energie te leveren dat u nodig heeft, afhankelijk van de hoeveelheid extra stroom die u gaat verbruiken.

Aggregaten bij bedrijven

Bedrijven en organisaties gebruiken aggregaten voor heel andere doeleinden. In een ziekenhuis moet bijvoorbeeld continu energie aanwezig zijn. Denkt u maar aan het levensbedreigende risico als belangrijke apparaten in een ziekenhuis zouden uitvallen in het geval van een stroomstoring. Maar ook de hiervoor genoemde serverparken, internetproviders en telecommunicatiebedrijven hebben natuurlijk een groot probleem als ze plots zonder stroom zouden komen te zitten. Een grote aggregaat als backup voor noodsituaties is voor hen onmisbaar.

Aggregaten voor evenementen

Evenementen zijn afhankelijk van een betrouwbare stroomvoorziening. Niemand wil natuurlijk dat halverwege een evenement de muziek wegvalt, dat het koffiezetapparaat of de koeling voor drankjes of hapjes ermee ophoudt of dat het licht uitvalt. Entertainment en horeca op een event kunnen alleen slagen bij een zeer betrouwbare energievoorziening. Een sterke en stille aggregaat is daarom onmisbaar bij de organisatie van een evenement.

Organiseert u zelf een evenement? Huur uw aggregaat dan bij een expert die ook de montage en aansluiting op locatie voor u kan regelen, om zeker te zijn van een optimale voorbereiding.

Vraag een offerte aan